De kunstenaar

Mijn naam is Miriam van Leemput. Ik ben geboren in 1961 op Hengstdijk. Hier bracht ik mijn jeugd door. Ik ging er naar de lagere school en speelde er met vriendinnetjes . Een jeugd in de polder van de zeeuwse klei. Daarna ben ik de havo gaan doen in Hulst, elke dag op de fiets erheen. Met plezier,ik fietste graag, dat maakte mijn hoofd leeg na de lessen.
En toen vertrok ik uit het zeeuwse. Ik ging studeren voor maatschappelijk werkster in Eindhoven. De grote stad. Heel erg wennen in het begin. Ik weet nog dat ik tegen iedereen “goedendag “zei. Men keek me aan zo van: he, ik ken jou toch niet? Dus dat leerde ik af. Ik was 18 en dan is het heel leuk om in de stad te gaan wonen: alles is er bij de hand: winkels, restaurants, bioscopen, en theater. Ik vond het heerlijk!
Na mijn studie ben ik gaan werken in de Pleegzorg. Daarvoor verhuisde ik naar Tilburg. Ook een fijne stad. Ik heb daar 28 jaar met veel plezier gewoond. Naast mijn werk studeerde ik gewoon verder: Pedagogiek MO-A en Personeelswerk. Ik ging werken bij de Sociale werkvoorziening in Tilburg als intercedent en later als personeelswerker.

Op mijn 52ste ben ik voor de liefde verhuist naar Reusel waar ik nu inmiddels dik 10 jaar woon.

Ondertussen bleef ik natuurlijk mijn ouders op Hengstdijk bezoeken met regelmaat. Na het overlijden van mijn ouders kom ik graag terug naar camping de Vogel. Het is heel leuk om dan rond te fietsen daar waar mijn roots liggen.

Al enige tijd (nu zo’n jaar of 10) maak ik beelden. Het begon met koppen en dat is uitgegroeid tot kinderen. Ik heb de opleiding Keramiek in Gouda gevolgd. Hier heb ik vooral veel aan gehad vwb het glazuren.

In 2022 ben ik begonnen met schilderen. Ik deed een workshop Mixed Media en ik was verkocht. Hierbij maak je gebruik van verschillende materialen om te gebruiken in je werk. Bv plaatjes en daar schilder je dan overheen. De plaatjes schijnen dan door je werk heen. Al snel merkte ik dat ik realistisch schilderen niet zo leuk vond. Mijn werk typeert zich vooral door surrealisme. Mijn thema is bijna altijd Mensen. Grappig he, ik heb altijd met mensen gewerkt en nu schilder ik ze. Ik vind het heerlijk om felle kleuren te gebruiken, ik word er vrolijk van en dat hoor ik ook terug van andere mensen.

Middels dit medium wil ik u mee laten genieten van wat ik maak. Sommige beelden/ schilderijen zijn te koop, andere wil ik zelf houden. Als u interesse heeft kunt u contact met mij opnemen. De contactgegevens staan onderaan de pagina.

Veel kijk plezier.